Skip to main content

Producten

Elektro​cardiogrammen

Een elektrocardiogram (ook wel ECG genoemd) is een test die de elektrische activiteit van de hartslag meet. Met elke hartslag gaat er een elektrische impuls (of “golf”) door het hart. Deze golf zorgt dat de spier samentrekt en bloed uit het hart pompt. Artsen kunnen deze informatie gebruiken om hartaandoeningen zoals hartritmestoornissen te detecteren.

Alles weergeven

Populairste ECG

Bloeddrukmeters

Complete

De klinisch gevalideerde OMRON Complete is een slim 2-in-1 apparaat voor thuisgebruik om je bloeddruk te meten en ECG’s maken, dat je duidelijke, directe en nauwkeurige resultaten geeft. In één handeling makkelijk twee kritieke metingen doen, om je hart zonder rompslomp te controleren in het comfort van je eigen huis.

Waarom zou ik een elektrocardiogram (ECG) gebruiken?

OMRON - Het nr. 1 aanbevolen merk door cardiologen

Nauwkeurige resultaten zoals bij de dokter

Eenvoudige thuisscreening om het risico op een beroerte te controleren

In de schijnwerpers

Wat is boezemfibrilleren?

Boezemfibrilleren (ook wel atriumfibrilleren of AFib genoemd) is de meestvoorkomende vorm van een onregelmatig hartritme die vaak voorkomt in combinatie met hypertensie en kan leiden tot een beroerte indien niet behandeld.

Voor mensen die hun bloeddruk thuis al meten als onderdeel van hun hypertensiebehandeling, kan het regelmatig maken van een elektrocardiogram (ECG) helpen om onregelmatigheden in het hartritme te constateren die tot ernstigere hartproblemen kunnen leiden.

Mensen met een hoge bloeddruk lopen een hoger risico – 40% bij vrouwen en 50% bij mannen – op boezemfibrilleren (AFib) en beide aandoeningen zijn belangrijke oorzaken van een beroerte. AFib wordt geassocieerd met een 5x groter risico op een beroerte, maar effectieve behandeling kan dat risico verlagen. In de vroege stadia van AFib komt de stoornis minder vaak voor en is die moeilijker te detecteren.

Selecteer maximaal 2 producten.