HeatTens
HeatTens
HeatTens
HeatTens
HeatTens
HeatTens
HeatTens
HeatTens
HeatTens
HeatTens

HeatTens

HV-F311-E
 • null
  3 jaar garantie

De OMRON HeatTens is een apparaat bedoeld voor de verlichting van pijn in spieren en gewrichten en vermindering van stijfheid en gevoelloosheid in rug, armen, benen, schouders en voeten door toediening van elektrische zenuwstimulatie aan het huidoppervlak in de buurt van de plek waar de pijn zit. De HeatTens biedt kalmerende warmte en pijnverlichting door middel van TENS-technologie.

 • null
  3 jaar garantie

Functies

 • Tweeledige behandeling: HEAT+TENS. Twee warmtestanden (optioneel) en negen vooraf ingestelde TENS-modi (voor armen, rug, benen, voeten, gewrichten, schouders en drie algemene massagestanden).
 • TENS-technologie (transcutane elektrische zenuwstimulatie) met drievoudige werking om te helpen de pijnboodschap te blokkeren, en de afgifte van endorfinen en de bloedcirculatie te stimuleren.
 • Pijnverlichting zonder medicatie voor thuisgebruik.
 • Oplaadbare batterij.

Verwijdering van het apparaat en de batterij

Verwijder alvorens de hoofdeenheid af te voeren de oplaadbare batterij en volg de lokale regelgeving voor een milieuvriendelijke afvalverwerking van de batterij en de hoofdeenheid.

Specificaties

Treatment zones
6: rug, schouder, gewrichten, been, arm, voetzool (of voeten)
Massage modes
3: kloppen, kneden, wrijven
Intensity levels
20 niveaus
Medicijnvrij
Ja
Warmtemodus
Ja
TENS-technologie met drievoudige werking
Ja
Weergave
Ja
Gewicht (kg)
0,22
Item afmetingen (mm)
71 x 30.5 x 165

Inhoud van de verpakking

 • HeatTens apparaat ter verlichting van pijn
 • Snoer met pads
 • Padhouder
 • Gel (2 sets)
 • Gebruiksaanwijzing
 • Netadapter

Garantie

OMRON biedt op dit product een garantie van 3 jaar vanaf de datum van aankoop.

Gebruiksaanwijzing en ondersteuning

Apparatuurondersteuning

Contact met ons opnemen

Gebruiksaanwijzing

Veelgestelde vragen

Via elektroden worden elektrische impulsen naar specifieke plaatsen op het lichaam gezonden. De spieren reageren hierop. Als gevolg daarvan vinden 2 zaken plaats:

1) Pompfunctie van de spier:
Als laagfrequente elektrische stimulatie wordt toegepast op een stijf/vermoeid lichaamsdeel gaan de spieren zich afwisselend samentrekken en ontspannen.
Samentrekken: bloed, met afvalstoffen, wordt eruitgeperst.
Ontspannen: vers bloed vult de spier weer.
Door dit herhaalde ""pompen""van de spier wordt de doorbloeding verbeterd, waardoor problemen zoals stijve schouders, vermoeide benen en kramp worden verminderd.

2) Verminderen van pijn:
De zenuwen in het gebied dat laagfrequente elektrische signalen ontvangt worden gestimuleerd. Dit werkt in op de pijngeleiding van het lichaam naar het ruggemerg (pijnsignalen worden ""tegengehouden""). Het effect hiervan is relatief kortdurend. De frequenties die hiervoor worden gebruikt zijn ca: 2 ~ 100Hz.

Elektrostimulatie kan ook pijnbestrijdend werken doordat het lichaam wordt geprikkeld om natuurlijke morfine-achtige stoffen (endorfinen) aan te maken. Het effect hiervan houdt langer aan (5 ~ 12 uur). Dit effect vindt plaats bij frequenties van 100 ~ 1200 Hz.

De elektroden, ook de "ePlus LongLife Pads" moeten af en toe worden vervangen. Het is vaak mogelijk om de levensduur te verlengen door ze onder de koude kraan (zonder zeep) af te spoelen, de druppels eraf te schudden en de plastic beschermlaag erop te plakken (of, in geval van ePlus LongLife Pads, ze op de kunststof houder te plaatsen) en ze dan een nacht in de koelkast - niet in de vriezer - te leggen. Vaak keert dan de kleefkracht terug. Als dat niet het geval is moeten de elektroden vervangen worden. Uw leverancier kan u hiervoor van dienst zijn.

Verzending en retournering

Verzendinformatie

Standard delivery in 2 - 5 business days, at €5.95 per order. Free delivery for all orders above €20.

Retournering

Free return within 14 days. Read more about how to return an order.

Onze reactie op de COVID-19-pandemie

Ontdek hoe OMRON reageert op de COVID-19-pandemie en verken onze relevante oplossingen en diensten.

Verken