Wat is een vernevelaar?

Augustus 2019

Vernevelaars kunnen u, ongeacht de luchtwegaandoening, helpen vrijer te ademen. Ze worden gewoonlijk gebruikt om luchtweg- en longaandoeningen te behandelen, waaronder milde symptomen als hoesten en een verstopte neus en ernstigere aandoeningen zoals astma en longontsteking.

Vernevelaars kunnen worden gebruikt met voorgeschreven medicatie om uw luchtwegen te openen, of met een zoutoplossing om uw neus schoon te houden en om te voorkomen dat milde symptomen uitmonden in een ernstige longaandoening. Vloeibare geneesmiddelen worden omgezet in een fijne nevel van kleine druppeltjes die u, en met name jonge kinderen, eenvoudig kunnen inhaleren via een masker of mondstuk. Door het geneesmiddel om te zetten in een nevel kan dit uw luchtwegen sneller en effectiever behandelen.

OMRON heeft een groot aanbod aan vernevelaars waaruit u kunt kiezen, of u nu op zoek bent naar een stevige compressor-vernevelaar voor frequent thuisgebruik of een compacte, draagbare membraanvernevelaar die u overal mee naartoe kunt nemen. Alle OMRON-vernevelaars zijn klinisch getest en zijn bedoeld voor het behandelen van verschillende luchtwegaandoeningen en voor verschillende leeftijdsgroepen.