Wat is een thermometer?

Augustus 2019

De huidige digitale thermometers beschikken over een revolutionaire temperatuurmeting en brengen geavanceerde medische technologie naar uw badkamer. Een thermometer meet de kerntemperatuur van uw lichaam; dit is de temperatuur van uw hart, hersenen en andere organen. Deze temperatuur wordt gewoonlijk in uw oor gemeten aangezien het trommelvlies bloed ontvangt van het gedeelte van de hersenen dat de temperatuur regelt en zodoende een nauwkeurige reflectie is van de warmte van uw lichaam. Het meten van de temperatuur in uw oor is comfortabeler en eenvoudiger dan in de mond, met name bij kinderen.

Een digitale thermometer bevat een metalen sonde waar stroom doorheen gaat. Hoe hoger de temperatuur van het lichaam is, hoe groter de weerstand zal zijn en hoe moeilijker het voor de elektriciteit is om te stromen. De lichaamstemperatuur kan variëren naar gelang de tijd van de dag of de seizoenen, maar het normale bereik bevindt zich gewoonlijk tussen 36,5 en 37,5 graden Celsius.

OMRON biedt een reeks in-oor, infrarode (contactloze) en pen/stick-thermometers aan. De infrarode modellen en modellen voor in het oor zijn met name geschikt voor kleine kinderen omdat ze beschikken over een snelle meetfunctie. Deze thermometers beschikken tevens over een groot verlicht display zodat ze ideaal zijn voor gebruik 's nachts.