Wat is een TENS-apparaat?

Augustus 2019

TENS-pijnverlichters, ook wel TENS-apparaten genoemd, zijn kleine draagbare apparaten die op grote schaal worden gebruikt door fysiotherapeuten, pijnspecialisten en andere professionele zorgverleners. Ze maken gebruik van transcutane elektrische zenuwstimulatietechnologie (TENS) om milde tot matige pijn te verlichten in uw rug, schouders, gewrichten en spieren.

TENS-apparaten genereren elektriciteit met een zeer lage spanning die via kabels wordt overgedragen aan elektroden die kunnen worden aangebracht op het pijnlijke deel van uw lichaam door middel van een kleefpad. De stroom kan pijnsignalen naar uw hersenen blokkeren en de productie van endorfinen stimuleren - dit zijn natuurlijke pijnstillers die door uw hersenen en zenuwstelsel worden afgescheiden. Het enige dat u voelt is een tintelend gevoel en verlichting van de pijn.

OMRON TENS-apparaten die klinisch zijn gevalideerd voor thuisgebruik, bieden u pijnverlichting zonder medicatie. U kunt uw behandeling vereenvoudigen met een van de vooraf ingestelde programma's voor bepaalde delen van het lichaam of een aangepaste behandeling instellen via de aanpasbare instellingen. Wij raden aan via de beschikbare variabele instellingen te starten met een lage spanning totdat u een pijnstillend effect voelt dat nog steeds comfortabel is.